PaasChallenge 2021

 

 

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal in het centrum van Pijnacker kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Coronaproof

De PaasChallenge van 2021 is een corona-proof QR-codespel waarbij deelnemers in kleine groepjes afhankelijk van de actuele coronamaatregelen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

Voor wie?

De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Wel is het speciaal geschikt voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis.

Door wie?

De PaasChallenge 2021 is een co-creatie van Kerk Delfgauw en Jong Protestant van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Het is de opvolger van de door Kerk Delfgauw ontwikkelde QeRst-wandeling waar zo’n 800 mensen aan deelnamen. Dat leverde veel positieve feedback op

Het spel

De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Inschrijven

Inschrijven kan op Calendly - PC Pijnacker. Je moet je inschrijven op een tijdslot om je startcoördinaat te krijgen. Zo is de PaasChallenge corona-proof en voor iedereen veilig te spelen. Je kunt de PaasChallenge lopen vanaf zaterdag 27 maart en in ieder geval tot en met tweede Paasdag 5 april.

 

Lees hier de instructies voor de deelnemers

 

Voor de gezinnenen met jonge kinderen hebben wij speciaal deze activiteit voorbereid, met een iets korter afstand en veel  filmpjes met weetjes, liedjes, vertellingen en doe opdrachten, te lopen ook tussen zaterdag 27 maart en Tweede Paasdag 5 april: 

Maak een Gratis Website met JouwWeb